Piaffe & Passage training

Werken aan de hand

Door zijn specialisatie in het werken aan de hand en zijn kennis van de biomechanica van het paard, lukt het Bastiaan om bij veel paarden de piaffe en de passage op een correcte manier aan te leren of te verbeteren. Het werk aan de hand is een uitgelezen techniek voor paarden die gespannen reageren of die andere moeilijkheden ondervinden bij het aanleren van deze oefeningen.

Aanleren piaffe & passage

De Recht Dressage Center kan paarden opnemen voor het aanleren van de piaffe & passage. Het aanleren van de piaffe en passage gebeurt vanuit een goede basis onder het zadel en aan de hand. Het doel van de training is om het paard een ‘bruikbare’ piaffe en passage aan te leren en niet een kunstje waar je als ruiter geen invloed meer op hebt.

Verbeteren piaffe & passage

Bij veel Zware Tour paarden vormt de piaffe en de passage een struikelblok. Door middel van functionele training, zijn de piaffe en passage vaak nog enorm te verbeteren. Door de variëteit aan technieken en zijn enorme ervaring, weet Bastiaan vaak een ingang te vinden om de piaffe en passage te upgraden. Eventuele fysieke beperkingen van het paard worden hier in meegenomen. Wanneer er een verdenking is van een fysieke beperking, dan wordt er een diagnostiek en eventueel een behandeling toegepast.

Probleempaarden

Helaas komt het vaak voor dat wanneer paarden getraind worden richting de Zware Tour, er problemen ontstaan. Er worden zwaardere oefeningen van het paard gevraagd en het paard loopt daardoor tegen beperkingen aan. Deze problemen kunnen verschillende grondslagen hebben: fysiek, mentaal, fouten in de rijtechnische basis, enz.

Met dit soort paarden kun je bij ons terecht. Wanneer het paard arriveert dan wordt er eerst gezocht naar de oorzaak van de problemen en vanuit deze kennis wordt er een trainingsplan opgesteld. Hiervoor is het in sommige gevallen ook nodig om diagnostiek toe te passen, om fysieke problemen uit te sluiten of eventueel te behandelen.